Bosch oppgraderer unik Tornado DT installasjon

  • Bosch-Denmark2
  • Bosch-Denmark1
  • Bosch-Denmark3
  • Bosch-Denmark4

Bosch oppgraderer unik Tornado DT installasjon

Bosch (Holger Christiansen A/S) i Danmark ser ut som en beskjeden bygning fra utsiden, men når du går inn ser du fort at den langt i fra er vanlig. 

I mer enn 40 år har kunder ikke bare vært fornøyd med den høye kvaliteten på Bosch-produkter, men også med den enestående servicen og det sterke partnerskapet Bosch bygger. I dag er Bosch en godt etablert leverandør av startere, alternatorer, A/C kompressorer, bilelektriske reservedeler og tilbehør til det uavhengige verkstedmarkedet.

I dag har Bosch mer enn 16 000 firmakunder verden over og eksporterer til mer enn 85 land. Dette organiseres gjennom en solid salgs- og distribusjonskanal, med omtrent 70 % av businessen i EU og Russland, netthandelen vokser også fort.

Etter å ha innsett hvilke effektivitets-forbedringer de doble Tornadoene kunne gi deres virksomhet, ble det inngått avtale om første del av leveransen med en gang de nødvendige endringer for å få plass til maskinene, var gjort på bygget.

Per dags dato er denne installasjonen av helautomatiske doble Tornadoer Heisautomater den største i Europa, og ble levert i faser over flere år. I 2003 ble tre doble Tornadotårn installert, og over de neste fem årene ble ytterlige seks doble tårn bestilt og levert. Til slutt, i 2014, ble den siste doble Tornadoen installert. Dette gir en total kapasitet på 4751 m2 lagerareal og et fotavtrykk på 180 m2.

Løsning:   

Dette briljante stykket ingeniørarbeid er imponerende 15 meter høyt, og har utrolige 230 brett i hvert tårn, hvert brett måler 2500 mm x 820 mm. Da den siste Tornadoen ble installert, ble det i hele anlegget oppgradert programvare til nyeste versjon.

De 6 første Tornadoene (installert i 2003 og 2005) var de første til å bli oppgradert. Fullt lastede brett måtte tas ut og settes inn igjen i maskinene som hadde blitt installert senere. For å løse dette oppdraget så man at man ikke kunne bruke bare håndkraft, derfor ble et spesielt verktøy utviklet for å flytte brettene fra tårn til tårn. Denne prosessen fortsatte til alle maskinene var oppgradert.

Dette prosjektet var en stor utfordring for både Constructor og Bosch, fordi plukkeprosessen pågikk samtidig med at oppgraderingen fant sted. For å sikre at supporten var god nok ble det gitt fjernstøtte fra fabrikken gjennom oppgraderingsprosjektet.

I dag arbeider de ti doble Tornadoene 19 timer hver dag. Med 27 000 ordrelinjer i lagerautomatene (av 36 000 mulige), kan hver doble Tornado plukke inntil 50 000 ordrelinjer hver måned. De automatiske doble Tornadoene håndterer nå 60 % av plukkingen, eliminerer uriktig plukking og øker effektiviteten.  

Siden Tornadoene opererer sammen, kan en person plukke fra flere maskiner samtidig. En plukker bør være i stand til å plukke 170 ordrelinjer per/t uten forstyrrelser. Hver maskin fylles opp minst en gang pr. dag. Hver maskin inneholder D, C og noen B artikler.

Ekstra reoler ble installert utenfor maskinene for alle ordreliner med høy plukkfrekvens, (ordrelinjer som plukkes mer enn 60 ganger per/måned), alle andre ordrelinjer er plassert i Tornadoene.

Ordre som er plassert før 16:30 er garantert levering neste dag, for leveringer langt unna tilbys en 3 dagers service. Lokale leveringer tilbys 1 times service.