Andritz Hydro fikk oversikt og plass med uttrekksenheter

  • AndritzHydro_1
  • AndritzHydro_2
  • AndritzHydro_3
  • AndritzHydro_4

Andritz Hydro fikk oversikt og plass med uttrekksenheter

Etter en omstrukturering av lageret hos Andritz Hydro i Jevnaker, fikk de oversikt og rask tilgang til alle artiklene. Løsningen ga også plass til lagervarer som tidligere ble oppbevart eksternt. 

Andritz Hydro

I tillegg til plassmangel hadde bedriften også utfordringer med å holde oversikten. Siden paller ble oppbevart på flere lokasjoner, bruktes mye tid på å finne dem igjen. Andritz Hydro mottar daglig mange komponenter til prosjekter, og den mangelfulle organiseringen var et stort problem.

Løsning:

Løsningen fra Constructor består av to anlegg med uttrekksenheter. Ett til prosjektpaller, og ett til monteringsverktøy. Komponenter kjøpes inn basert på et prosjektnummer som blir registrert allerede i varemottaket.

Herfra lagres alle komponenter for samme prosjektnummer sammen i ett eller flere uttrekksenheter. Der plukker montørene løpende til prosjekter, som ofte består av renovering av vannturbiner.

Andritz Hydro

Lageret med monteringsverktøy rommer uttrekksenhet med spesialinnredede pallekrager for å optimalisere plassen. En pallekrage kan ha inntil tolv plukkelokasjoner, avhengig av størrelse på de lagrede artikler. De øverste nivåene brukes til bufferlager, men også til oppbevaring av varer som ikke brukes så ofte.

Andritz Hydro har røtter tilbake til 1974, da bedriften ble startet under navnet Stensli Mekaniske Verksted. En rekke fusjoner, sist med Andritz i 2006, har gjort bedriften til en global leverandør av elektromekaniske systemer og tjenester («from water to wire») til vannkraftverk.