VikingBad maksimerer effektiviteten

  • VikingBad-0
  • VikingBad-1
  • VikingBad-2
  • VikingBad-3

VikingBad maksimerer effektiviteten

Gazelle-virksomheten VikingBad har opplevd kontinuerlig vekst siden oppstarten i 2003. Det store gjennombruddet kom for fire år siden, da virksomheten inngikk flere kontrakter med rørleggere over hele landet. I dag har VikingBad over 1 500 forhandlere og er en av de tre største leverandørene av baderomsinteriør i Norge. Constructor har fulgt med hele veien, og har i årenes løp levert ulike lagringsløsninger.

Da virksomheten flyttet inn i sine nåværende lokaler i 2008, leverte Constructor P90 pallereoler og mobile pallereoler og et modulbygget lagerkontor. I 2011 ble lagerarealet fordoblet til 4 000 kvm og bedriften investerte i enda en installasjon med mobile pallereoler, sammen med flere P90 pallereoler og en mesanin. I tillegg har VikingBad også fått installert en Tornado Lagerautomat.

VikingBad selger både utendørs spa-bad og synlig VVS for badeværelser, som for eksempel dusjkabinetter, dører, håndvasker, høyskap, speil og blandebatterier. Dette betyr at det er svært store forskjeller i varetypene, for eksempel i størrelse. Dette gir store utfordringer i forhold til å håndtere bestillingene, og skaper behov for ulike oppbevaringssystemer. VikingBad lagerfører mesteparten av sortimentet sitt og har mellom 1 000 og 1 500 artikkelnumre.

De mobile pallereolene brukes som bufferlager for oppbevaring av helpaller. Fordi en del varetyper krever stående oppbevaring og transport til kunden, har VikingBad fått designet en spesialpalle. De små reservedelene oppbevares i Tornado Lagerautomat, mens alt som ikke passer inn, oppbevares på en mesanin. Det plukkes daglig 350 ordrelinjer fra P90 pallereoler, og hver dag lastes det 6 fulle containere.

Om VikingBad:

Virksomheten ble startet av to venner, som i utgangspunktet produserte badestamper i tre. Disse er imidlertid blitt erstattet av utendørs spa-bad og synlig VVS som hovedsakelig produseres i Kina og USA og kommer til Grimstad i skipscontainere. VikingBad har eget kontor i Kina, med egne ingeniører som produktutvikler, og også egne kontrollører som regelmessig besøker fabrikkene for å følge opp og kvalitetssikre produksjonen.  Hovedkontoret i Grimstad har 38 ansatte, hvorav 11 jobber på lageret.