Bosch installerer Europas største automatiserte løsning

  • Bosch installerer Europas største automatiserte løsning

Bosch installerer Europas største automatiserte løsning

Constructor har installert 10 Tornado Double hos Bosch i Danmark. Dette stykket fantastisk ingeniørkunst er den største installasjonen i Europa.

De gigantiske tårnene er 15 meter høye, og har et «fotavtrykk» på bare 180 m2, og tilbyr en total kapasitet på 4715 m2 lagerflate, og inneholder 230 brett eller «skuffer» i hvert tårn.

Automatenes integrerte software er koblet sammen med Bosch eget WMS-program som styrer hele plukkeprosessen. Installasjonen har blitt gjort i etapper over flere år, og da den siste Tornado lagerautomaten ble installert, ble prosjektet oppgradert til den nyeste programvaren på alle automatene.

De 6 første Tornadoene (installert i 03 og 05) var de første til å bli oppgradert. Prosjektet med oppgradering var en stor utfordring for både Constructor og Bosch, fordi plukkeprosessen fortsatte samtidig med at oppgraderingen fant sted.  Oppgraderingen ble gjort for å sikre automatenes funksjonalitet og for å møte kravene i det nye maskindirektivet.

For å lære mer om hvordan løsningen med Tornado Double har klart å redusere feilplukkingen nesten 100% og øke plukk-effektiviteten av 27 000 varenummer, klikk på linken.