Dekkoppbevaring I sirkulær bygning

  • TyreTower_Moller-NO1jpg
  • TyreTower_Moller-NO2jpg
  • TyreTower_Moller-NO3jpg
  • TyreTower_Moller-NO4jpg

Dekkoppbevaring I sirkulær bygning

Møller Bil AS nye bilforretning Oslo Vest er spesiell av flere grunner. Til dels har huset vært i «støpeskjeen» i mer enn 20 år, og til dels inngår den som del av et nytt konsept bestående av kombinasjonen industri og rekreasjonsområde med boligblokker. I forhold til Constructor er bilforretningen spesiell fordi bygningen er sirkulær og går over fem etasjer. Med Tyre Tower dekkautomat kan Møller Bil nå oppbevare 350 sett kundehjul.

Møller Bil hadde lenge vært på utkikk etter helt riktige lokaliteter som kunne godkjennes av VAG-konsernet, som har meget strenge krav til hvordan en konsept-bilforretning skal se ut. Ideen bak disse konseptforretningene er at kundene skal ha den samme opplevelsen uansett om de kjøper en Audi i Dubai eller på Oslo Vest. Med de svært høye eiendomsprisene i Oslo har det vært et sentralt punkt for Møller Bil å utnytte hver cm fullt ut.

Constructor Norge har vært med fra starten av prosjektet, noe som har vært avgjørende i forhold til å optimalisere løsningen. Idet Møller Bil fant ut at et lokale i en sirkulær bygning var vanskelig å utnytte til konvensjonell bil/verkstedsdrift, oppstod ideen om et dekklager i flere etasjer. Med et grunnareal på bare 35 m2 og en potensiell høyde på 8 meter var Constructor i stand til å kunne tilby effektiv lagringskapasitet ved å utnytte tilgjengelig areal optimalt. 

Løsning:

Møller Bil har bygget på en eiendom som i utgangspunktet ikke var egnet som bilforretning. Dette betydde blant annet at man måtte sprenge 14 meter ned i grunnen for å kunne anlegge den sirkelformede bygningen. I underste etasje oppbevares demo-biler og nye biler. I denne etasjen er det også vaskehall og klargjøring. Nest-underste etasje fungerer som kundeparkering, og har blant annet lading av elektriske biler. Første underetasje er verksted, med noen-og-tyve mekanikere. På grunnplanet er det resepsjon og salgsavdeling. Toppetasjen rommer et helt nytt konsept Audi har innført: Audi Approved Plus som er salg av godkjente brukte biler.

Kapasitet:  
Antal dekk paternoster: 2
Høyde: 8370 mm
Bredde: 3890 mm
Dypde: 2650 mm
Antall kurver:  15 x 2
Hyllemeter total: 50.7 x 2

 

Om Møller

Møller Bil er Norges største bilforhandlerkjede med 41 forhandlere og 9 skadesentre spredt over hele landet. Vi fører merkene Volkswagen, Volkswagen nyttekjøretøy, Audi og Skoda, og har Norges største utvalg av brukte biler.  Møller Bil har 2090 medarbeidere og er en av Norges største lærlingebedrifter.