Bosch Animal Feed, Tyskland

  • Bosch_1
  • Bosch_2
  • Bosch_3
  • Bosch_4
  • Bosch_5

Bosch Animal Feed, Tyskland - Constructor Lean produksjon

Når Bosch utvidet sitt produktspekter av dyrefôr ble det nødvendig med utvidelse og modernisering av produksjonsanlegget. I tillegg til produksjonen ble 4000 m2 lager og ekspedisjon bygget. Behovet var flere tusen pallplasser for europall.

Bedriften var på utkikk etter en effektiv kombinasjon av standard pallereol og moderne styring for at oppnå rask tilgang til pallvarene. Videre var det også behov for en løsning for transport av palletterte ferdigvarer mellom fabrikken og lageret for videre håndtering.

Løsningen:

Constructor utviklet et nytt semi-automatisk konsept. Løsningen er basert på bruk komponenter med drevne rullebaner i et transportsystem, med P90 pallereol kontrollert av Dilo lagerstyringssystem.

Fra produksjonslokalet starter prosessen med at pallvarene blir foliert og deretter løftet med heis til elektrisk drevne transportbaner. Underveis passerer pallen de mobile pallereolene hvor emballasje og brosjyrer plukkes. Pallen fortsetter videre mot en pallevender i den nye bygningen.

De aller fleste pallene passerer gjennom heisstasjonen til en av tre nivåer. Herfra transporteres pallen til et forhåndsbestemt løp - med mulighet for at pallene kan legges til eller fjernes fra systemet manuelt.

Det spesielle med denne løsningen er kontinuerlig transport av varer ved hjelp av rullebaner. Pallene kjører inn i en forutbestemt posisjon utelukkende ved hjelp av gravitasjon. De innebygde bremserullene sikrer en konstant hastighet på inntil 2 m / sek.

Opp til 600 paller lastes hver dag med en totalvekt opp til 100.000 kg.