Arc E-commerce, Sverige

  • ArcEcommerce-Shuttle1
  • ArcEcommerce-Shuttle2
  • ArcEcommerce-Shuttle3

Arc E-commerce, Sverige - Constructor E-handel

Nøkkelordet for logistikken på Arc E-handel er: plassoptimalisering.

Constructor har levert en dynamisk løsning til Outl1.se, i Stockholm, for lagring og håndtering av alle varer som selges via internett. Det såkalte Shuttle Systemet var den ideelle løsningen for dem, etter vi hadde lært hvordan deres virksomhet drives.

Skaperen av nettbutikken Outl1.se, Joacim Boivie, har solgt importerte varer i flere år og har en godt utviklet sans for hva folk er ute etter. Outl1.se opererer med sesongprodukter, så om sommeren kan du kjøpe hagetrampoliner og sykler; mens om vinteren tilbyr de varmepumper og snøskuffer. Den stadig skiftende lagerprofilen krevde at løsningen var i stand til å ta i mot et stort volum av varer med enkel tilgang, men samtidig holde sesongprodukter i et trygt miljø.

www ...

Internett er sentralt i Outl1.se så naturlig nok var det gjennom denne kanalen at de fant sine leverandører i Kina. Tilsvarende var det på nettet de fant Constructor Sverige når de søkte etter løsninger på sine lagringsutfordringer. Joacim Boivie sin største utfordring var å finne riktig balanse i varebeholdningen ved å ikke ha for lite eller for mye av hver vare. De fleste varene som selges på outl1.se er importert fra Kina, og på grunn av tiden det tar fra innledende ide til den endelige lanseringen på nettet, er Joacim sin evne til i å identifisere de riktige produktene kritisk.

Lagerlogistikk med Shuttle Systemet

En av utfordringene som Constructor måtte vurdere var dimensjonene på lageret, da det stod store søyler gjennom hele bygningen. I tillegg inneholdt lagerprofilen blandede varer med forskjellige pallestørrelser med varierende krav, samt at det var et behov for masselagring. Den ideelle løsningen for å tilfredsstille alle kriteriene var et Shuttle System.

Løsningen bestod av fire seksjoner, på tre nivåer og ga 540 pallplasser, alle fullt tilgjengelig med shuttlen/transportvognen. Dette ga dem en kompakt lagringsstruktur med den ekstra fordelen at automatisk henting og frakting av paller, forbedret hastigheten på driften.

Fakta om installasjon:

4 seksjoner med 15 paller i dybden
Reolhøyde: 4000 mm
Lastekapasitet: 500 kg / pall
Antall pallplasser: 540
Maks.pallevekt per shuttle: 1500 kg