Lagringsløsninger til Bilbransjen - Verksteder, delelager og produsenter - Constructor Norge

Lagringsløsninger til Bilbransjen - Verksteder, delelager og produsenter

Forskjellige former og størrelser på bildeler, for eksempel skjøre frontruter, gjør lagring av bildeler til en spesiell utfordring. Av denne grunn har vi utviklet spesialiserte løsninger som letter oppbevaring av disse delene.

Bilbransjen har, som alle andre bransjer, vært igjennom en rivende utvikling siden 70-tallet. Den gang var det nødvendig med store volumer og mange varenummer på lager. I dag er logistikken blitt «over natten levering», og utfordringen ligger på å ha deler ferdig plukket når kundene kommer. Dette krever orden og oversikt, samt fleksible løsninger. Verdien pr artikkel er ofte høy, og det er behov for sikker lagring.

Velg din sektor innenfor bilbransjen og se hvordan vi kan hjelpe deg:

Bilverksteder
 

Workshop and garage storage solutions 

Smarte oppbevaringsløsninger og lagring av verktøy

Reservedeler for bil

Automotive Spare parts 

Løsninger for høyt volum, smådelshåndtering og store deler.

Bilproduksjon
 

Storage solutions for Automotive Manufacturers 

Lagringsløsninger for et stort utvalg av komponenter.

 

Våre løsninger for bilindustrien er basert på vår HI280 småvarereol som enkelt tilpasses dine behov. Våre HI280 reoler kan enkelt å modifiseres, tilpasse og utvides. For løsninger i større skala, for eksempel til et sentrallager er en kombinasjon med P90 pallereol godt egnet. Mange ønsker i tillegg å begrense arealbruken og å helt eller delvis integrere deleplukk mot overordnede WMS systemer gjennom å investere i en av våre svært kompakte lagerautomater.

HI280 reolen kan konfigureres på flere måter slik som å inngå i en mesanin eller plassert på mobile vogner for å optimalisere plassen. I mange tilfeller vil den riktige løsningen være en en lagerautomat eller en kombinasjon av lagerautomat og stasjonære reoler. Les mer om produktkonfigurasjoner her.
Vårt analyseverktøy C-WIS kan basert på dine egne tall beregne hvordan behovene best kan dekkes. Les mer om C-WIS her.

Dra nytte av våre erfaringer, kunnskap og fleksible produkter. Sammen kan vi skape en løsning som passer din logistikk!

 • Komplett utvalg av tilbehør spesialisert for bilindustrien
 • Løsninger som er fullt kompatible med standard systemer
 • Kundeorientert og erfaren organisasjon

 


Smådeler

Bilbransejn krever ofte et bredt spekter av embalasjetyper og strørrelser som skal håndteres og lagres effektivt. HI280 reolen gir deg utallige muligheter til å oppnå effektiv lagring av disse artiklene. Et annet og mer plasseffektivt alternativ eller supplement er våre lagerautomater som gir svært effektiv håndtering og plukk av smådeler. Constructor kan tilby et komplett spekter av lagerbokser som er fullt kompatible med både våre HI280 reoler og lagerautomater.

 • Skuffer utstyrt med bokser og diverse skillevegger
 • Integrert skuffeløsninger med mye tilleggsutstyr
 • Fleksibel og effektiv lagring med lageratuomat, med bokser, skillevegger og tilbehør som letter plukking

Konfigurasjonsalternativer:


Hengende artikler

I HI280 systemet, er det flere ulike alternativer for å lagre hengende gjenstander. Uttrekkbare paneler kombinerer god oversikt med kompakt lagring. En annen mulighet er å bruke tradisjonelle verktøyskinner eller opphengsstenger.

 • Typiske produkter kan variere, belter og reimer samt pakningssett og blisterpakker

Konfigurasjonsalternativer:


Produkter med uensartet form

Tallrike bildeler har spesiell form, og er ikke spesielt egnet for konvensjonell lagring. Dette krever tilpassede lagringsløsninger. Med riktig tilbehør er det enkelt å lagre eksosrør, frontruter og andre deler med HI280 systemet.

Hvorfor ikke bruke en lagerautomat?  Fleksibiliteten i inndelingen i våre maskiner gjør dem ideelle for lagring av rare former og størrelser. Constructor kan tilby deg en en løsning som er både plasseffektiv, sikker - og som er enkel å håndtere.

 • Effektiv lagring av eksosanlegg
 • Sikker og enkel håndtering av glass og frontruter

Konfigurasjonsalternativer:


Verktøy

Service og reparasjon av biler og andre kjøretøy krever et bredt utvalg av dyrt verktøy. Ved å installere en lagerautomat fra Constructor kan du forbedre oppbevaring og kontroll av dette verktøyet. Verktøyet kan lagres på ett sentralt og lett tilgjengelig sted, godt organisert og med høy sikkerthet, som er en ekstra fordel når det er snakk om dyre gjenstander.

 • Fleksibel lagring og håndtering av verktøy med lagerautomat
 • Integrerte bokser, skuffer, og verktøypaneler

Konfigurasjonsalternativer:


Tunge gjenstander

Tunge komponenter krever en spesiell løsning for å kombinere god sikkerhet og håndtering. HI280 reoler har spesielle hyller som kan bære belastningen av tunge bildeler:

 • Gitterhyller for oppbevaring av produkter med høye punktlaster, som for eksempel bilbatterier og bremsedeler
 • Forsterkede hyller for tunge varer generelt

Konfigurasjonsalternativer:


Dekk og felger

Optimal oppbevaring av dekk handler om maksimal plassutnyttelse. Samtidig skal håndteringen være både effektiv og ergonomisk.

Les mer om våre løsninger for dekklagring her


Brennbare produkter

I bilbransjen finnes en rekke brennbare produkter. I mange tilfeller er  krever dette spesifikke lagringsløsninger for økt sikkerhet. Sammen med deg finner vi lagringsløsningen som passer nøyaktig til dine behov og krav.

 • Plass for integrerte sprinkler i reolene
 • Åpne hyller som oppfyller forsikringforskrifter

Konfigurasjonsalternativer:


Verdifulle og sensitive deler

I spesielle tilfeller, må du lagre produkter som er sensitive eller spesielt verdifulle, for eksempel verktøy eller elektroniske komponenter. Ved å plassere produkter i et HI280 skap får du ikke bare økt sikkerhet, men unngår også støv og smuss. For enda høyere sikkerhet og overvåking kan du bruke en lagerautomat. Hvis produktene er følsomme for statisk elektrisitet, kan vi tilby et komplett spekter av ESD-sikre bokser og kasser. Både HI280 og lagerautomater er godt egenet for ESD tilpasning.

 • Bredt spekter av løsninger for å hindre svinn og skader på produktene
 • ESD beskyttelse for sensitive deler

Konfigurasjonsalternativer:


Plukkløsninger

I situasjoner hvor du trenger å forbedre dine plukkeprosesser, enten det gjelder å forbedre ergonomi, øke plukkfrekvensen, få flere plukkplasser, eller tilrettelegge for FIFO plukking, kan Constructor levere en tilpasset løsning.

 • Uttrekksenhet for bedre plassutnyttelse og ergonomi
 • Gjennomløpsreol for å støtte FIFO plukking

Konfigurasjonsalternativer:


Lange varer

Enkelte bildeler kan klassifiseres som langgods. Disse delene trenger spesielle oppbevaringsløsninger.

Konfigurasjonsalternativer:

 


For mer informasjon:

 +45 67 11 26 00
 Send email

 

 

 

Meld deg på vårt nyhetbrev.